Min nya saltlampa

Har haft hudproblem några år nu, med skitjobbiga eksem som är jobbigast på händerna. Man har inte kunna reda ut vad det beror på, bara skrivit ut kortisonsalvor och mjukgörare. Det har varit ett rent helvete ibland, förra vintern var hemsk. Jag blev mer och mer passiv eftersom mina händerna var så ömtåliga och allt jag företog mig kändes obehagligt och gjorde ont. Jag ville knappt gå någonstans. Att duscha och tvätta håret var en plåga. Jobbade ett tag på ett hunddagis, och även om det avr ett kul jobb så var det inte lätt..
Med tiden har jag dock hittat saker själv att kurera mig med. Man måste ju, då läkare och specialister inte kan erbjuda så mycket. Alternativa metoder har blivit min räddning! En metod har varit att äta Silicea, som tillför mineralet kisel som hjälper huden binda fukt och motverka torrhet. Och i höstas var vi på spa i Estland och där gick jag och min sambo testade en sk.  saltbehandling, där man sitter i ett rum helt täckt av salt, väggar, golv och tak (jättevackert!), och en fläkt som pustar in än mera salt! Man sitter där en halv timme ungefär. Saltet i luften syns inte men slickar man på läpparna så smakar de salt. Saltbehandlingen sägs vara bra för astmatiker, allergiker och hudproblem. Saltet rensar luftvägarna och förstör bakterier och är bra för inomhusluften i största allmänhet. Denna effekt har man märkt av att människor som jobbat i saltgruvor haft så god lunghälsa.
Jag trodde inte på det, men efter ett tag började näsan rinna och då vi kom ut kändes det helt klart lättare att andas, trots att vi inte lider av astma. Och efter resan blev mina händer bättre än de varit på år, nästan helt friska!
Jag testar vad som helst för att må bättre, så nu har jag köpt mig en saltlampa, ett saltblock med en glödlampa inuti. Den är också sagolikt vacker att titta på och står på vår byrå. Få se om det hjälper något, och om min sambo slapp sin pollenallergi vore det ju helt kanon... Men det får vi vänta till våren för att se! Tycker redan luften känns bättre att andas här inne!

Kommentarer
Postat av: stefan

Hej! Nyfiken på om det blev något resultat? =)

2011-12-25 @ 00:55:04
Postat av: Gardenparty

Hej! Det är ju lite svårt att säga om eventuella resultat beror på lampan eftersom jag inte vet hur det skulle vara utan lampan :) Men kan säga så här att mina händer har inte varit så här bra på åratal!

2011-12-25 @ 14:56:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0